vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Mladi Metkovci prvaci države

Metković, 16.5.2011. - Ekipa RK Metković jučer je postala prvakom države u kategoriji dječaka rođenih 1998. godište i mlađi. Metkovci su u finalu zasluženo pobijedili rukometaše VIRO Virovitica rezultatom 17:13 (11:8).
   Rukometaši Metkovića igrali su u skupini „A“ s Buzetom, Varteks Di Capriom, Medveščakom i Opuzenom i sve ih redom svladali uvjerljivim igrama, što im je donijelo prvo mjesto u skupini. U četvrtfinalu Metkovci su svladali RK Solin rezultatom 17:12, nakon čega su u polufinalnoj utakmici ponovno bili bolji od vršnjaka iz RK Varteks Di Caprio koje su pobijedili sa 15:11. U borbi za prvo mjesto predb brojnom publikom pao je i RK VIRO Virovitica pa su Metkovci tako osvojili prvenstvo bez izgubljenog boda.
   Treće mjesto na kraju pripalo je RK Croatia osiguranju iz Zagreba koji je u utakmici za treće mjesto rezultatom 15:11 savladao varaždinski Varteks Di Caprio.
   Na kraju turnira proglašena je i najbolja sedmorka u kojoj su se našli: vratar Karlo Štimac (RK VIRO Virovitica), lijevo krilo Leon Strbad (RK CO Zagreb), lijevi vanjski Ivan Koncul (RK Metković), srednji vanjski Goran Ivković (RŠK Karlovac), desni vanjski Bepo Reić (RK Balić & Metličić), desno krilo Dario Raguž (RK Metković) i kružni napadač Lovre Previšić (RK Metković). Najboljim igračem proglašen je Ivan Koncul iz RK Metkovića, a najbolji strijelac s 40 postignutih pogodaka je Hrvoje Migač iz RK Bjelovar. Kao najbolji trener priznanje je dobio trener metkovske ekipe Slavko Ujdur.
   Na turniru je nastupila i momčad RK Jerkovca koja je zauzela 18. mjesto te RK Opuzen koji je bio 20.
   Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za dječake rođene 1998. i mlađe održana je u organizaciji Rukometnog saveza Hrvatske, Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i RK Metković te pod pokroviteljstvom Grada Metkovića. Tijekom tri dana nastupilo je 20 ekipa iz cijele Hrvatske.