vijesti www.metkovic.hr

 

Otvorena izložba 'Sveti Ante neretvanski'

Metković, 19.7.2011. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu otvorena izložba fotografija Sveti Ante neretvanski autora Zvonimira Atletića koji je našega pokojnog Metkovca o. Antu Gabrića prije tridesetak godina snimao na autentičnim mjestima u Indiji. Na preko četrdeset crno-bijelih fotografija većega formata autor priča o čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio Bogu tako da se davao drugima.
   Nakon što je Klapa Sveti Nikola otpjevala pjesmu Krist na žalu okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić. Zahvalivši organizatorima izložbe iz Udruge Ivan Pavao II. Mustapić je riječ prepustio predsjedniku Udruge Mati Bosniću koji je predstavio svoju udrugu. Nakon njega potpredsjednik Udruge Ivan Ugrin govorio je o ocu Anti Gabriću te o samome autoru izložbe Atletiću, koji je potom i sam ispričao svoja iskustva iz susreta s o. Antom Gabrićem.
   Prije nego što je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić otvorio izložbu, posjetiteljima, među kojima je bila dožupanica Marija Vučković i bivša županica  Mira Buconić, s razglasa je pušten tonski zapis s glasom o. Ante Gabrića.
   Metkovci o ocu Anti Gabriću znaju podosta, ali sada je prigoda da priče koje su čuli o njemu upotpune i vizualnim doživljajem pa svi oni koji nisu bili na otvaranju izložbe to mogu učiniti do 31. srpnja. Isto tako, svoje dojmove mogu upisati u knjigu dojmova koja prati izložbu.