vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Kup kneza Domagoja ostaje u Vidu

Metković, 5.8.2011. - U povodu blagdana Gospe Snježne u Vidu je održan 7. lađarski Kup kneza Domagoja na kojem su nastupile ekipe: Jerkovac, Crni put, Veterani IV. gardijske brigade te domaćini, ekipa Domagojevi gusari.
   Kao i do sada, natjecanje se održalo na stazi s dva okreta dugoj oko kilometra, ali se ove godine po prvi put veslalo prema načelu svatko protiv svakoga, a o plasmanu ekipa odlučivao je broj dobivenih utrka. Kako su nastupile četiri ekipe, okupljeni ljubitelji lađarskih utrka mogli su uživati u šest ogleda.
   Ovogodišnji Kup osvojila je ekipa Domagojevih gusara koja je slavila u sve tri pojedinačne utrke. Drugo mjesto pripalo je ekipi Jerkovca koja je bila bolja od ekipe Veterani IV. gardijske brigade i ekipe Crnog puta. Treće mjesto osvojila je ekipa Crnog puta koja je bila bolja u utrci s ekipom Veterani IV. gardijske brigade.
   Za osvojeno prvo mjesto ekipa Domagojevi gusari osvojila je pokal i prijelazni štit kneza Domagoja koje im je u ime sponzora TC Tommy uručio Hrvoje Dodig. Pokale za drugo i treće mjesto u ime sponzora Splitske banke uručio je voditelj Poslovnice u Metkoviću Ante Bukovac, a pokal za sudjelovanje i osvojeno četvrto mjesto ekipi Veterani IV. gardijske brigade uručio je predsjednik nadzornog odbora ULN Teo Ćupić.
   Tri prvoplasirane ekipe na dar su dobile i suvenir iz radionice UOSI Prijatelj, malu lađu simbolično obojenu u zlato, srebro i broncu.