vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Naš Hajduk

Metković, 24.8.2011. - Od danas pa do ponedjeljka u Metkoviću će se provoditi akcija učlanjenja u NK Hajduk. Članarina stoji 100 kn, a svi koji to žele mogu s osobnom iskaznicom i OIB-om doći na upisna mjesta preko puta Pošte ili kraj kafića Trenk na početku Ulice Zrinskih i Frankopana u vremenu od 8 do 11 i od 18 do 22 sata.
    Projekt „Naš Hajduk“ nov je model upravljanja Hajdukom. Ideja je potekla od Kluba navijača Torcida i nakon predstavljanja gradskim čelnicima usvojena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, 15. srpnja ove godine.
    Prema tom projektu navijači koji plaćaju članarinu Hajduku imaju mogućnost da u ime Grada Splita, koji je vlasnik 56,10% dionica Hajduka, na demokratskim izborima odaberu sedam, od ukupno devet članova Nadzornog odbora Hajduka. Sudjelovanjem u projektu navijači neće izravno upravljati Hajdukom već će biti pozvani da na izborima odaberu članove Nadzornog odbora. Inače, uloga Nadzornog odbora kluba izražava se u nadziranju rada Uprave Hajduka.
    Sudjelovanje u projektu „Naš Hajduk“ nije uvjetovano nikakvim prethodnim angažmanima u Klubu, niti će članovi već postojećih Udruga (KN Torcida, Društvo prijatelja itd.) automatizmom biti članovi toga projekta. Ni dioničari neće automatizmom dobiti pravo glasa u izboru članova NO, no poželjno je da ih se što veći broj uključi u projekt "Naš Hajduk" kako bi imali pravo izbora u upravljačkim tijelima kluba, što znači i veću kontrolu uloženog novca.