vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Glazbeni oproštaj od 2011.

Metković, 29.12.2011. - Već tradicionalno Prosinačke svečanosti su na najljepši način završene Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković na kojemu je pod ravnanjem Dražena Laskača svoje sviračko umijeće pokazalo četrdesetak glazbara, među kojima i pet novih članova Glazbe.
    Program je započeo poznatim kompozicijama božićnog ugođaja koji je dodatno upotpunila Maja Jerković otpjevavši uz pratnju glazbara pjesmuVeselje ti navješćujem. Slijedila je koncertanata za puhače El Cartero – Passo Doble , a program je nastavljen dvjema dalmatinskim baladama Kada jednom ovon zafalin se tilu Harija Rončevića i Cesaricom Zlatana Stipišića Gibonnija te pop-rock obradama Mama Mia grupe Abba i Final Countdownom grupeEurope. Kako i obično, na kraju je publika tražila bis pa joj je podaren Radetzky marš.
   Tijekom koncerta publici se obratio i predsjednik Glazbe Vatroslav Vugdelija koji se osvrnuo na aktivnosti u 2011. Spomenuo je radove u Glazbenom domu kojima je oplemenjen prostor i najavio uređenje ulaza, što će se ostvariti u suradnji s Osnovnom glazbenom školom Metković. Osvrnuo se i na kupnju novih instrumenta u vrijednosti od oko 40 tisuća kuna te šivanje novih odora. Ponosno je istaknuo 22 nastupa koja je Glazba imala u protekloj godine, od kojih je istaknuo boravak u Považskoj Bystrici. Vugdelija je predstavio i nove glazbare, a zahvalio je i dirigentu Draženu Laskaču koji je tu funkciju preuzeo u veljači ove godine. Na kraju je još jednom ponovio kako je najveća garancija da će Glazba i u narednim godinama biti dobra tzv. 3G, odnosno uspješna suradnja Gradske glazbe, Grada Metkovića i Glazbene škole. Na koncertu je kao gost bio Vedran Čule, predstavnik Glazbe iz Tivta, koji je Vugdeliji uručio prigodan dar.