vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Kako pošta putuje?

Metković, 17.3.2012. - U sklopu promotivnog projekta pod nazivom Kako pošta putuje? predškolce Centralnog vrtića jučer su posjetili djelatnici Hrvatske pošte, Poštanskog ureda Metković koji su sa sobom donijeli velike kutije prepune iznenađenja.
     Mališane je u ime Hrvatske pošte pozdravio Marinko Jelinić, voditelj dostave za područje doline Neretve, dok je Miljenka Manenica iz poštanskoga Odjela razvoja i edukacije djeci ispričala Poštarsku bajku, zanimljivu priču o poštaru Kolbabi i njegovoj poštanskoj pustolovini nakon čega su djeca dobila prigodu zaviriti u kutije u kojima su otkrila male kartonske poštanske urede, vozila, poštarske odore za djecu, bojanke i niz drugih iznenađenja. Najviše oduševljenja izazvali su žuti baloni, bojanke i kartonski kamioni koje su djeca vrlo brzo sastavila uz svesrdnu pomoć djelatnika Hrvatske pošte.
     Svrha projekta Kako pošta putuje? je educirati djecu o korištenju poštanskih usluga, pravilima ponašanja u poštanskim uredima, savladavanju osnovnih matematičkih zadataka te stjecanje pojma o vrijednosti robe i novca. Metkovski predškolci jedna su od tisuću vrtićkih grupa iz cijele zemlje koje je Hrvatska pošta razveselila ili će razveseliti tijekom ožujka.
     Uz kutije iznenađenja koje su stigle za predškolce, u okviru projekta svi vrtićani mogu sudjelovati u četiri edukativno-didaktičke zabavne igre koje će se provoditi u samim vrtićima: Najdraži lik iz crtića, Prirodi se budi, Pismo Djedu Božićnjaku u Hrvatskoj pošti i Zaljubljeno pismo. Autori najljepših pisama/crteža osvojit će dar za svoju vrtićku grupu u obliku kreativnih paketa.