vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Maja Žderić državna viceprvakinja

Metković, 28.3.2012. - Prošle nedjelje se u Sukošanu kraj Zadra održalo Državno prvenstvo u karateu u borbama za mlađe kadete i kadetkinje na kojem su nastupila 63 kluba s 221 natjecateljem. KK Metković je tamo imao četiri predstavnika i uspio osvojiti medalju.
    U kategoriji -45 kg, u kojoj su nastupile 22 natjecateljice, Maja Žderić uspjela je ponovno postati državna viceprvakinja tako što je u prvom kolu pobijedila Ivu Pejić iz KK Bregana, drugom kolu Rulu Anamariu iz KK Kaplasta, a u trećem je savladala Karmen Ivošević iz KK Kostrena. U borbi za zlatnu medalju Maja je izgubila od Ines Grdenić iz KK Velika Gorica.
    Na državnom natjecanju nastupile su još Ivana Galić, Gabi Dominiković i Marija Kiridžija pa iz Kluba ističu kako su prezadovoljni postignutim, iako nisu zadovoljni nekim sudačkim odlukama u Majinoj finalnoj borbi.
   Do sada je Maja na državnim natjecanjima osvojila dvije srebrene i dvije brončane medalje i u užem je krugu za reprezentativku Hrvatske, a u prosincu će konkurirati za odlazak na Europsko prvenstvo u karateu.