vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Povrat zemlje u 'Lukama'

Metković, 11.4.2012. - Općina Kula Norinska suradnji s Udrugom građana Luke poziva sve vlasnike zemalja na predjelu Luke da u nedjelju, 15. travnja u 19 sati dođu na javni skup koji će se održati u krvavačkom Domu kulture. U pozivu stoji sljedeće:
    Svima Vam je poznato što se proteklih desetljeća, ali i godina i mjeseci, događalo s nepravedno oduzetom zemljom u Lukama. Zemlja je formalno vraćena, ali u posjed iste gotovo nitko nije ušao.
    Za područje dijela doline Neretve, koje obuhvaća i Luke, u tijeku je izlaganje katastarske izmjere za k.o. Opuzen, a koje je obuhvatilo većim dijelom i Luke. U tom novom izlaganju, koje se planira završiti do kraja godine, Luke nisu predviđene za uvođenje u posjed stvarnih vlasnika, odnosno stanje bi ostalo nesređeno.
    Zbog toga je Općina Kula Norinska, uz inicijativu i suradnju Udruge građana Luke te drugih pojedinaca, ali isključivo uz pristanak vlasnika, u ove zadnje trenutke kada se konačno rješenje moguće, odlučila pokušati riješiti problem privatnog zemljišta u Lukama.
    Nakon konzultacija sa stručnjacima, jedino realno rješenje koje se nazire je zajednička nadioba zemlje po principima komasacije.
    Na skupu će se razmotriti predloženo rješenje, a na istom će prisustvovati i stručnjaci iz pravnog i geodetskog područja koji će dati pojašnjenja predloženog rješenja.
    Molimo da obavezno ponesete kopiju rješenja o povratu zemlje koju ćete ostaviti za potrebe rješavanja povrata.
načelnik Nikola Krstičević