vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

DVD Metković ponovo aktivan

Metković, 18.4.2012. - Sinoć je u prostorijama JVP Metković održana izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković čime je ponovo aktiviran njegov rad.
   Za predsjednika DVD-a Metković izabran je zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, a za zapovjednika Jure Pilj koji je tu dužnost obavljao do formiranja JVP Metković. Zamjenik zapovjednika je Stipan Volarević, a član zapovjedništva Filip Majić. Za tajnika je izabran Dario Vladimir. U Upravni odbor uz predsjednika, zapovjednika i tajnika još su izabrani Jure Gujinović i Tvrtko Dodik, a rad DVD-a nadzirat će Nadzorni odbor u sastavu: predsjednik Ante Popović, Ivan Veraja i Joško Vladimir.
   – Na ponovno aktiviranje DVD-a Metković potaknulo nas je nekoliko razloga. U prvom redu bilo nam je žao ugasiti društvo koje je osnovano daleke 1933. Još važnije je što se za nedavnih poplava, snježnog nevremena, ali i velikih požara koji su se dogodili na području koje pokrivamo potvrdilo kako nam je potrebno puno više ljudi. Ponovnim aktiviranjem DVD-a cilj nam je u što kraćem vremenu osposobiti 10 do 15 aktivnih dobrovoljaca s kojima bi se po potrebi ispomagala JVP Metković. A da bi nas mogli ispomagati ti dobrovoljci moraju biti punoljetni, obučeni i opremljeni što je jedan poprilično veliki posao i za što treba vremena. Nadam se da ćemo za tri do četiri mjeseca upriličiti prvo postrojavanje pripadnika DVD-a – rekao nam je zapovjednik Jure Pilj.
  Na Skupštini je usvojen i novi Statut koji je usklađen sa Zakonom o vatrogastvu te Plan rada za 2012.