vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Kino pobjeda ne postoji od 2006.

Metković, 20.4.2012. - Ovih dana su se po gradu pojavili plakati koji za večeras najavljuju kinopredstavu u metkovskome Kinu Pobjeda. Na žalost Poduzeće za prikazivanje filmova Kino Pobjeda brisano je iz sudskog registra Trgovačkog suda u Dubrovniku 10. svibnja 2006., a u GKS-u o projekciji ništa ne znaju. Dakle, projekcije večeras nema.
    U Gradu Metkoviću doznali smo da su postojeća dvorana i kinooprema potpuno neadekvatni za prikazivanje filmova te da su nudili koncesionare koji se bave time da pokrenu kinoprikazivačku djelatnost u gradu. Neki su bili pokazali interes, ali za sada od toga još nema ništa. Vjerojatno se radi o računici temeljem koje su potencijalni koncesionari zaključili da im se to u ovome trenutku ne isplati.
    Nakon što je Kino Pobjeda kao poduzeće prestalo postojati, s prikazivanjem filmova u istom prostoru nastavilo je Gradsko kulturno središte koje je registrirano i za kinoprikazivačku djelatnost, ali se i s tim iz gore spomenutih razloga prestalo.
    Prije desetak godina pokušalo se oživiti i nekad jako popularno Ljetno kino, no nakon dvije-tri projekcije i od toga se odustalo jer je odaziv publike bio slab.
    Metkoviću kino, u svakome slučaju, treba pa ako tko u tome vidi računicu sigurni smo da će ga Grad Metković u tome podržati.