vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Zelena čistka

Metković, 20.4.2012. - Sutrašnjoj akciji naziva Zelena čistka priključit će se i ljubitelji prirode s područja grada Metkovića i doline Neretve. Riječ je o akciji koja se u Hrvatskoj organizira po prvi put, a koja je dio svjetske kampanje nazvane Let's do it – World cleanup. U tom svjetski važnom eko-projektu čišćenja divljih odlagališta ove godine sudjelovat će čak 91 država.
    Prema najavama akcija će okupit do sada najveći broj volontera u zajedničkom čišćenju okoliša. Svrha joj je pronaći sve lokacije divljih odlagališta otpada, obilježiti ih postaviti na internetsku kartu te potom očistiti šume, rijeke, more, jezera, puteljke, odnosno svaki kutak Lijepe naše, i to sve u samo jednom danu.
   U Metkoviću na lijevoj strani grada akcijom koordinira Udruga Baštinik tj. Markica Vuica (098 174 4999), a na desnoj Udruga Život koju predstavlja Tino Ćelić (095 800 5246). U akciju će se uključiti i sve Metkovske škole čiji će učenici čistiti školski okoliš, a u njoj će sudjelovati i Upravni odjel za gospodarstvo grada Metkovića, Čitoća d.o.o., Javna vatrogasna postrojba Metković, Hrvatske šume Metković, Motoklub Veterani Metkovića, Udruga izviđača Neretvanski gusari te Planinarsko društvo Gledavac, no vjerojatno će joj se pridružiti i mnogi građani koji se o svemu mogu obavijestiti kod koordinatora.
   U slučaju kiše akcija se odgađa za tjedan dana.