vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Očišćeno 30 tona smeća

Metković, 21.4.2012. - Kao što je i najavljeno, danas se veći broj volontera s područja Metkovića priključilo globalnom pokretu World Cleanup koji se u Hrvatsko održava pod nazivom Zelena čistka.
     Metkovski volonteri čišćenje su obavili na lokaciji Simin dol, a čišćenju su se odazvali djelatnici Hrvatskih šuma Metković, Čistoće Metković, Postaje granične policije Metković i tvrtke Acal sirovina Metković te članovi Hrvatskog planinarskog društva Gledavac, Udruge izviđača Neretvanski gusari, Udruge Narenta, Motokluba Veterani Metkovića i Udruge Baštinik koja je akciju koordinirala na desnoj strani grada. Akciji se priključio i Mate Matić iz Udruge dijabetičara grada Metkovića koji je prisutnima obavio kontrolu šećera u krvi, a među volonterima zatekli smo i umirovljenog šumara Marina Volarevića koji je svojim dolaskom podržao akciju, ali i nekadašnje kolege iz Šumarije Metković. Okupljenima su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Milorad Dodig i komunalni redar Mate Nikolić. Tijekom akciji prikupljeno je oko 30 tona različitog otpada.
     Akcijom na desnoj strani grada koordinira Udruga Život kojoj se danas u čišćenju Norina priključila Ekološka udruga Gundevaj iz Gradca, a sutra će se Norin i područje uz njega čistiti uz pomoć volontera iz Vida i Pruda te lađara iz tih mjesta.
     Zbog vremenskih uvjeta i najavljene kiše, metkovske škole akciju su odgodile za sljedeću subotu, 28. travnja.