vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Natjecanje iz prve pomoći

Metković, 24.4.2012. - U organizaciji GD Crvenog križa Metković i Srednje škole Metković prošlu subotu u Metkoviću je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Ekipa podmlatka iz OŠ Stjepana Radića Metković zauzela je deveto mjesto, a ekipa mladeži Gimnazije Metković bila je četvrta.
    Natjecanje je okupilo 24 ekipe od čega 14 ekipa podmlatka i 10 ekipa mladeži. Tijekom višesatnog natjecanja ekipe su pokazale teorijsko znanje vezano za pokret Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, prava čovjeka i prava djece te teoretsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći unesrećenima.
    U kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo je ekipi III. gimnazije Split, drugo Srednjoj školi Hvar, a treće SŠ Jure Kaštelan Omiš. U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Kman iz Splita, drugo OŠ Josipa Pupačića Omiš, a treće OŠ Petra Hektorovića Stari Grad s otoka Hvara. Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije stekle su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se 12. svibnja održati u Rijeci.
    Za natjecatelje, njihove voditelje, manekena i ostale u organizaciji natjecanja u restoranu Srednje škole Metković za ručak je spremljeno oko 230 obroka. Bila je to prigoda da fotografiramo i maturantice kuharstva za koje će, nadamo se, već ove sezone biti posla.

Klikni za veliku sliku