vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izviđači se vratili s Ušća

Metković, 24.7.2012. - Završeno je osmodnevno logorovanje članova Udruge izviđača Neretvanski gusari iz Metkovića koji su boravili na Ušću u sklopu kampa Rio. Na logorovanje ih je pošlo dvadeset četvero, a pridružio im se i mačak Jerry.
    Na logorovanju su izviđači u praksi isprobali dosad stečena znanja i uvježbavali nove vještine. Usprkos velikim vrućinama, rad se odvijao prema utvrđenu planu – učenje, igre, plivanje, zabava... Iako izviđački logor zamišljamo kao skup šatora podignutih oko kamenom ograđena ognjišta, vatru nisu smjeli paliti jer je na snazi zakonska odredba o zabrani paljenja vatre na otvorenome pa je to donekle umanjilo pravi izviđački ugođaj.
    Izviđače su skoro svakodnevno posjećivali roditelji koji su bili vrlo zadovoljni uvjetima u logoru. Svi izviđači uspješno su izvršavali svoje zadatke, većina je njih naučila zatvorenih očiju vezati po desetak raznih čvorova, a naučili su, uz druge vještine, crtati i sve topografske crteže koji se primjenjuju u izviđaštvu. Pretposljednjeg dana logorovanja u cik zore otišli su išli na izlet na Slivno-Ravno, obišli Smrdan-grad, upoznali se s poviješću toga kraja i vrstama tamošnjega bilja.
    Iz Udruge zahvaljuju svima koji su im pomogli u pripremi i provođenju logorovanja, u prijevozu opreme, nabavci hrane i potrošnoga materijala. Svoj redovan rad nastavljaju u rujnu pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.