vijesti www.metkovic.hr

 Požar

Umalo katastrofa na Predolcu

Metković, 23.9.2012. - Kada smo se već ponadali da je sezona požara iza nas, danas je u poslijepodnevnim satima buknuo požar na Predolcu. Vatra je planula na južnom obronku Predolca, s mjesta gdje je na šumskoj stazi postavljena klupa otkuda je krasan pogled na istočni dio grada i dolinu Neretve, i ljevkasto se proširila prema Gradskome groblju.
   Katastrofa je izbjegnuta samo zbog dobre opremljenosti vatrogasca JVP Metković koji su oko 17,30 izašli na teren te uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca Metkovića, Kule Norinske, Slivna i Opuzena uspjeli za nešto više od sat vremena razbuktali plamen staviti pod kontrolu. Iako je plamen progutao samo osamstotinjak četvornih metara borove šume šteta je velika jer se radi o samom srcu park-šume Predolac.
   Prema zadnjim informacijama, koje smo dobili od zapovjednika JVP Metković Jure Pilja, vatra je ugašena, a na terenu je ekipa koja će tijekom noći osiguravati požarište.
   Prema našim procjenama vatra je namjerno podmetnuta, ili se radi o neodgovornima koji izlet na Predolac povezuju s gradelanjem.