vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Požar na gradskoj tržnici

Metković, 1.1.2005. - Inače mirnu noć na prijelazu iz 2004. u 2005. narušio je požar u kojemu je na gradskoj tržnici u potpunosti izgorjela prodavaonica ribe u vlasništvu tvrtke "Jambo". Požar je počeo oko 23:25 i bez obzira na vrlo brzu intervenciju vatrogasaca nije se mogao ugasiti. Razlog tome je što se s gašenjem čekalo dok se ne isključi električna struja, a kasnije je vatra bila prejaka jer je počeo gorjeti izolacijski materijal u rashladnim komorama za ribu. Kako je očevid krim policije u tijeku nisu se mogle dobiti službene informacije, no od stanara susjednih zgrada čuli smo da je požaru prethodila jaka eksplozija, a navodno nakon nje još jedna. Da je eksplozije bilo dokaz su metalna vrata na stražnjem dijelu objekt koja su odletjela gotovo do Neretve, a krhotine stakla s prednje strane zasule su skoro cijelu tržnicu.

Na odjelu hitne pomoći metkovskoga Doma zdravlja rečeno nam je da nisu imali nikakav slučaj ozljeđivanja uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvima, a u rodilištu u prvim satima Nove nije rođena ni jedna beba, mada se očekuje da bi se tijekom dana mogle roditi dvije.
Iako su Metkovci Novu dočekali većinom kod svojih kuća, nemali broj pošao je na doček u jedan od ugostiteljskih objekata kojih je ove godine na širem području bilo čak devet. U samome gradu doček je organiziran u Hotelu "Narona" te restoranu "Domagoj" i "Adria".