vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Predstavljen fra Lucijan Kordić

Metković, 28.9.2012. - U auli Gimnazije Metković održan je osmi po redu neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret koji je ove godine posvećen fra Lucijanu Kordiću. Uz Metković, susretom pod nazivom Fra Lucijan Kordić – hrvatski književnik, franjevac, svećenik, emigrant obuhvaćeni su još i Neum, Ploče, Opuzen i Čitluk.
     Tijekom predavanja okupljeni su se upoznali sa životom i radom fra Lucijana pa se tako između ostaloga moglo čuti kako je spadao u onu skupinu civiliziranih i obrazovanih političkih emigranata koji su se riječju borili za prava svoga naroda.
     Već uobičajeno, na skupu je predstavljen i Zbornik radova sa 7. neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta koji su bili posvećeni Metkovcu fra Stanki Petrovu.
     Susret se održava od 27. do 29. rujna, a organizatori su: Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatska kulturna zajednica, Hercegovačka franjevačka provincija uznesenja BDM, Društvo hrvatskih književnika, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Matica hrvatska Čitluk i Hrvatsko slovo.