vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

A, je li Fiolić tu nedje?

Metković, 30.9.2012. - Danas svi U2 okrenite na HRT 1. Jer tamo će Stanković ugostiti drIvu. Sanadera.
   Stanković je mačak, no ni Sanader nije mačji kašalj. Zato će biti zanimljivo gledati i slušati što to Sanader nakon svega ima reći. Ne treba zaboraviti da se radi o vrhunskome retoričaru i političkome glumcu koji je svojedobno bio zaludio dobar dio Hrvata. Istina je da ga se mnogi za(b)ludjeli danas odriču, kao što se odriču i Jadranke.
   Ivo je bio faca, ali bio je to i Hitler koji je milijune svojih sugrađana odveo u smrt i naveo ih da ubiju milijune drugih. Olovka (riječ) je jača od mača, davna je maksima. Pokreće milijune. Pitanje je samo u kojemu smjeru, pravnome ili krivome?
  Kakvoga će meštra riječi, opsjene, vica sutra ugostiti Stanković možda najbolje svjedoči snimak Sanaderova govora na 11. saboru HDZ-a u Ciboni. Neki su naši sugrađani bili tamo i sjećaju se pitanja na kraju: „A, je li Fiolić tu negdje?“ Materijal je u više dijelova (7), ali snaći ćete se. Pitanje je samo imamo li sada „crvenoga“ Sanadera (kojega je drIvo svojedobno gurnuo u politiku) koji je shvatio kao treba nastupati u javnosti. Vrag je ta retorika.
Ivica Puljan