vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Reprezentacija kajaka i kanua na pripremama

Metković, 23.1.2005. - U Metkoviću od subote na sedmodnevnim pripremama borave veslači kandidati za Reprezentaciju kanua i kajaka na mirnim vodama među kojima je najviše veslača iz slavonskobrodske Marsonije. V.d. direktora Reprezentacije mr. Mladen Marinović izjavio je da je stručnom vodstvu cilj pronaći lokalitet koji bi bio središte za pripreme veslača tijekom zimskog perioda. Prvi dojmovi su da Neretva potpuno zadovoljava potrebne uvjete, a isto tako su izuzetno zadovoljni smještajem i prehranom u Hotelu "Narona". Krenulo se sa programom priprema na koje su se trebali odazvati svi zainteresirani klubovi, no problem je što je tek početak kalendarske godine pa mnogi klubovi još nisu dobili sredstva iz gradskih proračuna.
Trener reprezentacije prof. Vinko Miočević već otprije poznaje Neretvu i kaže da se najviše dana u godini može iskoristiti baš u Metkoviću, te su upravo oni prije dvije godine preporučili Rusima da sa svojom reprezentacijom dođu na pripreme u Metković. Tako je nekoliko ruskih selekcija u Metkoviću provelo oko dva i pol mjeseca, nakon čega su osvojili jako puno medalja na Olimpijadi i Svjetskom prvenstvu, pa su izjavili da su im to do tada bile najkorisnije pripreme.
Što se tiče naše Reprezentacije radi se o smjeni generacija pa su sada u Metkoviću mlađi veslači, dok će im se na pripremama kasnije pridružiti i Nikola Ljubek, koji je trenutno spriječen radi prijeloma noge. Zato je značajno što je među mladima Ivan Šabjan, višestruki svjetski prvak u kajaku na mirnim vodama, koji zasigurno ima što prenijeti mlađim kolegama, naročito kada je u pitanju tehnika. Svi treninzi se snimaju video kamerom, pa se u večernjim satima analiziraju snimke i uočavaju pogreške.
Očito je da Metković postaje veslačima interesantna destinacja za zimske pripreme, a s obzirom na mogućnosti koje pružaju sportski objekti i park šuma Predolac to bi se moglo proširiti i na druge sportove.