vijesti www.metkovic.hr

 Vrijeme

Snijeg donio radost i probleme

Metković, 29.1.2005. - Oko pola metra snijega koji je napadao tijekom petka i ranih subotnjih sati blokiralo je život u Metkoviću. Prvo iznenađenje, osim visoka snijega, Metkovcima su bile suhe "pipe" u subotu ujutro. Do prekida u opskrbi vodom došlo je uslijed pada stabla na dalekovod prema Doljanima pa je i crpilište ostalo bez struje. Kvar je otklonjen za koji sat te su građani dobili vodu. Sve važnije prometnice su se čistile i posipale, no time su u gradu ostala blokirana vozila na parkiralištima, kao i pristup praznim parkirnim mjestima.
Gradska tržnica je bila potpuno pusta, tek dva prodavača ribe, što je za mnoge značilo mijenjanje prehrambenih navika.

Visok snijeg je napravio pustoš među vazdazelenim stabima u gradskom parku i na Predolcu, a naročite štete pretrpjeli su plastenici kojih u posljednje vrijeme ima sve više.

Ipak je snijeg mnogima donio radost pa je poznato metkovsko sanjkalište na Predolcu bilo prepuno do kasnih sati. Za razliku od 1985, kada je pao posljednji veliki snijeg, sada je u funkciji i nova staza prema Lovačkoj kućici. Sanjkalo se na svemu i svačemu, od pravih sanjki, preko onih ručne izrade do plastičnih vreća napunjenih slamom.