vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Ključe izlaže u GKS-u

Metković, 15.11.2012. - U organizaciji Gradskog kulturnog središta Metković u utorak je u galerijskom prostoru GKS-a otvorena izložba slika Preobražaji opuzenskog slikara i pjesnika Velimira Ključe, u okviru koje su predstavljene i dvije knjige istoga autora. Riječ je o zbirci pjesama Ptica u krletki te zbirci dramskih tekstova naziva Drame.
    O autoru i njegovu djelu govorio je dubrovački književnik i novinar Mate Jerinić koji je rekao kako se u poeziji Velimira Ključe ogleda istinski talent i već izgrađen pjesnički rukopis. Pohvalno se izrazio i o najnovijoj Ključinoj knjizi Drame rekavši da će jedan od tekstova zasigurno poslužiti kao odličan libreto nekoj budućoj operi ili opereti. Govoreći o umjetničkim djelima iz ciklusa Preobraženja Jerinić je rekao kako je Ključe kao i do sad ostao zagovornik kolora i kroničar kraja u kojemu živi, ali umjetnik ovaj put koristi likovno efektan simbolizam te na jedan ležerniji način piše kroniku života uz rijeku. Otvorivši izložbu, Jerinić je prisutne, ali i sve one koji je dođu pogledati, pozvao da otvore srce i dušu, što će svakome biti dovoljno da shvati i razumije viđeno.
    Događaj su upotpunili članovi Amaterskog kazališta Opuzen koji su pročitali nekoliko pjesama iz predstavljene zbirke Ptica u krletki. Izložba ostaje otvorena do 21. studenoga.