vijesti www.metkovic.hr

 Demantij

Doista nije 30 nego više

Metković, 2.1.2013. - Prekjučer smo komentirali izjavu dožupanice gđe Marije Vučković da Županija sufinancira Metkovsko kulturno ljeto sa 30 tisuća kuna, a danas smo od dožupanice dobili demantij naslovljen s 'Doista nije 30 nego više', koji u cijelosti objavljujemo.
  
   Poštovani glavni uredniče,
   nastavno na objavljeni tekst na stranici www.metkovic.hr pod nazivom "Nije 30 nego 4", molim Vas da, u skladu sa Zakonom o medijima (59/04, 84/11), čl. 40. st. 1. i st. 4. objavite ispravak objavljenih netočnih informacija.
  
Dubrovačko-neretvanska županija je doista u 2012. godini financirala manifestaciju "Glas Neretve" s 4.000 kuna putem Programa javnih potreba u kulturi, te Gradsku glazbu Metković s 8.000 kn (koju DNŽ financira i putem drugih proračunskih pozicija). No, Dubrovačko-neretvanska županije je financirala i kulturne programe gradova i općina i to u ukupnom iznosu od 130.000 kn za gradove: Metković, Opuzen, Korčula i Ploče, te općinu Lastovo. Financiranje se odnosi na programe organizacije kulturnih manifestacija koje se u održavaju ljeti u navedenim gradovima, a Grad Metković je u okviru ovog dijela Programa javnih potreba u kulturi dobio iznos od 30.000 kuna.
  
Nadalje, temeljem čl. 40. st.4. Zakona o medijima, a budući da ste u članku pod gornjim nazivom naveli i iznos kojim se financira Gradska glazba Metković, molim Vas da u bitnom nadopunite članak i informirate javnost da je Dubrovačko-neretvanska županija financirala i manifestaciju "Na Neretvu misečina pala" s 45.000 kuna, naravno, iz Programa javnih potreba u kulturi DNŽ.
  
Kako je tekst ovog ispravka u potpunosti u skladu s izjavom danom Radiju Naroni, a u očitom neskladu s tekstom "Nije 30 nego 4", molim da, sukladno odredbama članka 41. st. 1. Zakona o medijima objavite ovaj ispravak bez izmjena i na istovrijednom mjestu.
  
Temeljem članka 42. Zakona o medijima, navodim podatke u kojem ste mogli i možete provjeriti točnost navoda: Službeni glasnik DNŽ od 25. siječnja 2012. godine, broj 2/2012 na lokaciji www.dubrovnik-neretva.hr.
  
S poštovanjem, uz najbolje želje za 2013. godinu,
  
Marija Vučković