vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Župan Šprlje obišao oštećene plastenike

Metković, 20.2.2005. - Dubrovačko-neretvanski župan, Ivan Šprlje, jučer je zajedno sa svojim suradnicima obišao u snježnom nevremenu oštećene i uništene plastenike na području Metkovića gdje se realne štete procjenjuju na 1,5 milijun kuna. U razgovoru s predstavnicima Udruge plasteničke proizvodnje doline Neretve, župan je ustvrdio kako je iskazana šteta daleko veća jer se dovodi u pitanje daljnja proizvodnja koja se neće moći obaviti.
Kako bi pomoglo poljoprivrednicima, Poglavarstvo županije priprema odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći vlasnicima plastenika u visini od 200 tisuća kuna, što je 50 posto sredstava županijske pričuve. Osim odluke o dodjeli jednokratne pomoći, dogovoreno je kako će Županija organizirati sastanak u Ministarstvu financija radi iznalaska dodatne pomoć ugroženima.
"Proglašenje elementarne nepogode ne smije odgoditi ovu akciju spašavanja plasteničke proizvodnje. Komisija će dalje raditi na utvrđivanju stvarnih šteta, a kolika će ona biti i da li će biti veća ili manja u ovom trenutku je manje bitno jer je osnovni cilj spašavanje proljetne proizvodnje kako bi se štete dugoročno smanjile" – rekao je župan Šprlje.
Ivana Ilić