vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Gradsko vijeće sa 16 članova

Metković, 21.2.2013. - Danas održana 29. sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića započela je prihvaćanjem ostavke vijećnika HSLS-a Blaške Mijića. Dužnost vijećnika Mijić je do sada obavljao kao član vladajuće koalicijske liste (HSS, HSLS, HNS, HSU i SU), a Vijeće je napustio jer je njegova stranka nedavno na gradskoj razini potpisala koaliciju s HDZ-om. Na dosadašnjem radu Mijiću je zahvalila predsjednica Gradskog vijeća Darka Volarević i gradonačelnik Gabrić koji je tom prigodom rekao kako će Mijićevo mjesto u Gradskom vijeću ostati upražnjeno.
   U nastavku Sjednice gradonačelnik Gabrić podnio je polugodišnje izvješće o radu za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. Gabrić se osvrnuo na neke od projekata koji su realizirani tijekom spomenutog razdoblja, a govorio je i o projektima koji su trenutno u tijeku i čiji se završetak može očekivati tijekom ove godine. Tom prigodom osvrnuo se i na dovršetak radova na uređenju zarade Vage. Rekao je kako se očekuje dolazak ministrice kulture Andree Zlatar Violić koja bi sredinom travnja trebala otvoriti novouređene prostorije Gradske knjižnice Metković. Vijećnike je, također, informirao kako je Ministarstvo osiguralo sedam i pol milijuna kuna za stalni postav Prirodoslovnog muzeja Metković, za što se treba uskoro raspisati natječaj. Gradonačelnik je najavio i novi natječaj za izvođača radova za projekt obrane od poplava desne strane grada, a za prevladavanje loše financijske situacije izlaz vidi kroz provođenje legalizacije bespravno izgrađenih objekata. Na kraju je istaknuo dobru suradnju sa aktualnom Vladom, a posebno sa ministrom financija Slavkom Linićem. Gradonačelnikovo izvješće prihvaćeno je jednoglasno.
   Usvojen je i prijedlog zaključaka za otpis nenaplativih potraživanja u ukupnom iznosu od oko 600 tisuća kuna kao i prijedlog zaključaka za Izvješće u prostoru grada Metkovića koji je izradila tvrtka Entansis d.o.o. iz Dubrovnika. Kao najboljeg ponuditelja za nabavu sezonskoga cvijeća, grmova i biljaka za potrebe programa Održavanja javnih površina grada Metkovića za 2013. izabran je obrt Rasadnik Prud. Vijećnici su prihvatili i zaključak o Izmjenama i dopunama Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije Grada Metkovića i Izmjenama i dopunama Plana zaštite od požara grada Metkovića koje je izradio Tehnoekspert d.o.o. iz Zagreba. Prihvaćen je i zaključak oProcjeni ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofe i velikih nesreća za Grada Metković te Plan zaštite i spašavanja i Plan Civilne zaštite Grada Metkovića. Potvrđena su i imenovanja za Stožer zaštite i spašavanja, a prihvaćeno je i rješenje o Osnivanju postrojbe i imenovanju zapovjedništva civilne zaštite Grada Metkovića. Za zapovjednika imenovan je Slobodan Batinović.
   Na kraju su vijećnici prihvatili Odluku o dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Metkovića te Odluku o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Prirodoslovnog muzeja Metković.