vijesti www.metkovic.hr

 Iz susjedstva

S radom započeo vrtić u Otrić-Seocima

Metković, 2.3.2013. - Jučer je i službeno s radom započeo Područni vrtić Otrić-Seoci koji će u buduće djelovati u sastavu Dječjeg vrtića Metković. Time se počeo primjenjivati Sporazum o financiranju djelatnosti Područnog vrtića Otrić-Seoci sklopljen između Grada Metkovića, Općine Pojezerje i Dječjeg vrtića Metković, a koji su vijećnici Gradskog vijeća grada Metkovića usvojili prošle godine u studenome na 26. sjednici Vijeća.
   Prema tome Sporazumu Dječji vrtić Metković će na području općine Pojezerje provoditi djelatnost i programe predškole, a plaće i druga primanja zaposlenika u Područnom vrtiću te materijalne troškove financirat će Općina Pojezerje tako da Grad Metković nema nikakvih financijski obaveza vezanih uz novootvoreni Područni vrtić.
   Njegovim su otvaranjem mogućnost upisa dobila sva djeca od tri do sedam godina s područja općine Pojezerje. Za sada je formirano jedno mješovito odjeljenje u kojem je 15 polaznika, od čega osam predškolaca za koje je do sada obavezni predškolski odgoj provodila OŠ Otrić-Seoci.
   Vrtić je simbolično otvoren otkrivanjem ploče sa službenim nazivom Područni vrtić koju su zajednički otkrili načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković i gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić. Otvorenju su nazočili i donačelnik općine Pojezerje Mate Dominiković, predsjednik Općinskog vijeća Petar Zlojić, ravnatelj OŠ Otrić-Seoci Duško Dominiković, ravnatelj Dječjeg vrtića Metković Frane Vištica i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Metkovića Mojimir Vladimir.