vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Prevencija u zaštiti maloljetnih osoba

Metković, 7.3.2013. - U sklopu aktivnosti usmjerenih na prevenciju rizičnih ponašanja mladih, policija kontinuirano, a posebno u dane vikenda, samostalno ili u suradnji s državnim inspektoratom provodi nadzor ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja poštivanja zakonske odredbe koja se odnosi na usluživanje alkoholnih pića maloljetnim osobama.
    Naime, radi se o kršenju odredbe iz čl. 12. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti poradi čega će se protiv odgovornih odnosno pravnih osoba tih ugostiteljskih objekata podnijeti optužni prijedlozi. Za ovakve prekršaje zapriječena je novčana kazna u iznosu od 5 000 do 15 000 kuna.
    Spomenuta odredba Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti propisuje zabranu usluživanja, odnosno dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama mlađim od 18 godina.
    Policijski službenici će i dalje samostalno ili u suradnji s državnim inspektoratom nastaviti planirati i provoditi ovakve kontrole, kao i ostale aktivnosti usmjerene na utvrđivanje i procesuiranje svih oblika kažnjivih radnji na štetu ili u vezi maloljetnih osoba kao što su zabrana prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama, poštivanje prometnih propisa, a naročito upravljanje motornim vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga, zabranjeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina te sprječavanje štetnih ponašanja maloljetnika.
Policijska Uprava dubrovačko-neretvanska