vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Most predstavio okvirnu strategiju razvoja

Metković, 8.3.2013. - Na sinoćnjoj tiskovnoj konferenciji stranka Most nezavisnih lista predstavila je svoj Okvir dugoročne strategije razvoja grada Metkovića pod nazivom Metković 2021.
    Nakon što je Nikola Grmoja u uvodnom dijelu rekao da Most predstavljanjem okvira svog programa ozbiljno započinje predizbornu kampanju, ukratko su se predstavili i novi članovi: dr. med. Marijana Galov, prof. Nino Šešelj i dipl. spec. ekonomije Mirko Volarević.Prema riječima dr. Bože Petrova, kandidata za gradonačelnika, na okviru dugoročne strategije razvoja grada Metkovića više od godinu dana radili su članovi Mosta, ali i stručnjaci iz različitih područja.
    Strategija je predstavljena u devet područja: poljoprivreda, energetika, Metković digitalni grad, Metković otvoreni grad, urbanizam, turizam, šport, kultura i zdravstvo i, kako su rekli, ona predstavlja otvoren projekt u koji se mogu uključiti svi građani.Petrov je najavio da će on osobno, kao i svi oni koji će biti na listi Mosta potpisati javnobilježničke ugovore kojima će se obvezati na načela poštenog obnašanja gradonačelničkog i vijećničkog mandata. Osim toga, novčanom odštetom planiraju onemogućiti bilo kakvu mogućnost prodaje mandata.
    Na kraju je bivši član nekadašnje metkovske rock-skupine Spaček Goran Komazin Meka najavio njezino ponovno okupljanje i povratnički koncert u sklopu kampanje Mosta.