vijesti www.metkovic.hr

 Tisak

Sutra novi Metkovski vjesnik

Metković, 14.3.2013. - Nakon devet mjeseci stanke izašao je 57. broj Metkovskoga vjesnika. Sutra će se u standardnoj nakladi od 5000 primjeraka naći na uobičajenim mjestima po gradu.
   Metkovski vjesnik je, unatoč kraćim i dužim zastojima, ušao u šestu godinu izlaženja. Od posljednjega broja prošlo je devet mjeseci i njegovo je izlaženje zaustavljeno na moj zahtjev gradonačelniku Gabriću. Dogodilo se to u trenutku kada su plaće onima koji ovise o gradskom proračunu počele zaostajati pa sam, svjestan da i petnaestak tisuća kuna, koliko stoji izdavanje jednoga broja našega lista, može kod nekih stvoriti negativne reakcije.
   Je li ta ušteda od 135 tisuća kuna što značila ili nije teško je reći. Svatko od vas to može protumačiti na svoj način. Ja sada mislim da sam trebao ustrajati u daljnjem izlaženju lista, ali lako je „poslije bitke biti general“.
  Naravno, bit će sada svakojakih tumačenja. Neki će reći da je MV „uskrsnuo“ pred izbore. Možda i jest tako, ali meni je projekt Metkovskoga vjesnika iznad politike, mislili vi što god hoćete. Bila ova ili ona politika, smatram da Metković treba imati lokalni list.
   Kritičari će reći da Metkovski, u onome dijelu u kojemu su vijesti, objavljuje one koje su već objavljene na ovim mrežnim stranicama. Pa koje bismo trebali objaviti? Objavljuju li „velike“ tiskovine na svojim portalima neke druge vijesti koje se kasnije ne nađu u njihovim papirnatim izdanjima?
   Ako tko misli da se list kao MV može izdavati tek tako, neka to proba učiniti s dvoje ljudi i s 15 tisuća kuna. Da je tako svako bi selo u dolini Neretve imalo svoj list.
Ivica Puljan

   Evo i elektronskoga izdanja najnovijega broja.