vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Crkveni pučki pjevači u Katunima

Metković, 18.3.2013. - Pučki crkveni pjevači iz sedam župa Neretvanskog dekanata u prošlu subotu su održali koncert korizmenih napjeva u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u župi Katuni-Kreševo u općini Šestanovac.
    Koncert pod nazivom Prosti Gospodine, puku tvome prosti, milosrđe tvoje veliko je dosti održan je u okviru programa 22. Pasionske baštine što se održava od 16. do 27. ožujka. Spomenuti koncert održan je po peti put za redom, a do sada su neretvanski pučki pjevači nastupili u Zagrebu, Drnišu, Dubrovniku i u Splitu.
    Pasionsku baštinu doline Neretve predstavili su pučki crkveni pjevači župa Sv. Nikole iz Metkovića, Presvetog Trojstva iz Rogotina, Sv. Stjepana – Slivno Ravno-Vlaka, Sniježne Gospe – Vid-Prud, Srca Isusova i Marijina – Vidonje-Mlinište, a kao i prijašnjih godina za pravi preduskrsni ugođaj pobrinule su se žudije iz župe Sniježne Gospe iz Vida.
    Koncert, koji su osmislili etnolozi mr. sc Joško Ćaleta i prof. Vidoslav Bagur, u Katunima je održan uz koordinaciju Marka Marušića i uz posredovanje direktora Festivala Joze Čikeša.