vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva – Neretvanac 2:0

Metković, 18.3.2013. - Na igralištu Iza Vage jučer su u 18. kolu 3. HNL - jug snage odmjerili vječni rivali, NK Neretva i NK Neretvanac, a susret je završio rezultatom 2:0. Junak utakmice bio je Andrija Milinković koji je bio dvostruki strijelac za domaće. Milinković je prvi gol zabio u 37. minuti, a konačnih 2:0 potvrdio je u 85. minuti.
     Kao i obično, neretvanski derbi privukao je veći broj gledatelja, a Neretve je više nego zasluženo došla do pobjede. Koliko je igra koju su pod vodstvom trenera Damira Borovca igrači pokazali na terenu samo rezultat trenutne želje da se nadigra vječnoga suparnika tek treba vidjeti, ali ono što se dalo primijetiti je puno dinamičnija igra, bolja fizička spremnost igrača i brži protok lopte u odnosu na jesenski dio prvenstva što daje nadu da će u nastavku Neretva ipak lakše puniti protivničke golove.
Za Neretvu igrali: Buzov, Radnić, Dodig, Ajduković, Borzić, Čačić, Čelić (od 86. minute Raguž), Milinković, Rako (od 75. minute Suton), Miličević, Petrović (od 60. minute Vrnoga). Trener: Damir Borovac.
Za Neretvanac igrali: Liković, Čamo, M.Ključe, Granić, Aličić, Kvesić (od 78. minute D. Ključe), Mihaljević (od 68. minute Karačić), Batinović, Vasilj, Brečić, Grgić (od 53. minute Mataga). Trener: Davor Mioč.