vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Završena 2. međunarodna futsal liga za mlade

Metković, 18.3.2013. - Jučer je u organizaciji MNK Metković u Dvorani Gimnazije Metković održana završnica Druge međunarodne futsal lige za mlade 2013. čiji je inicijator Mirko Vrcan trener HMNK Vrgorac GTP.
      Natjecanje je održano u tri uzrasne kategorije (do 11, do 13 i do 15 godina), a sudjelovalo je ukupno šest klubova iz Hrvatske i BiH. Iz Hrvatske su nastupili: MNK Metković, HMNK Vrgorac GTP, MNK Porto Tolero iz Ploča i MNK Novo Vrijeme Apfel iz Makarske, a iz BiH: NK Mostar i NK Cim, također iz Mostara. Odigrano je ukupno 47 utakmica u kojima je sudjelovalo preko 200 mladih nogometaša.
     U kategoriji do 11 godina (godišta 2002/2003.) natjecalo se pet klubova. Slavio je novi član lige NK Cim, drugo mjesto osvojila je momčad NK Mostara, a treće HMNK Vrgorca GTP. Za najboljeg igrača proglašen je Filip Mikulić (Cim), najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka je Dominik Herceg (Vrgorac GTP), a najbolji golman je Tomislav Pehar (Cim).
     U kategoriji do 13 godina (godišta 2000/2001.) prvo mjesto osvojio je NK Mostar, drugo MNK Metković, a treće HMNK Vrgorac GTP. Najboljim igračem proglašen je Lovro Kordić (Mostar) koji je ujedno i najbolji strijelac sa 18 postignutih pogodaka, a najbolji golman je njegov klupski kolega Luka Lasić.
     U kategoriji do 15 godina (godišta 1998/1999.) slavio je HMNK Vrgorac GTP, drugo mjesto osvojili su nogometaši MNK Metković, a treće NK Mostar. Sva tri pojedinačna priznanja osvojili su nogometaši HMNK Vrgorac GTP. Najboljim igračem proglašen je Jure Erceg, najbolji strijelac sa devet postignutih pogodaka je Borna Matej Erceg, a najbolji golman Vjeko Raos.