vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Dvije tribine o legalizaciji

Metković, 19.3.2013. - U organizaciji Grada Metkovića i mjesnih odbora Centar i Sv. Nikola prošle subote i nedjelje su u Gradskom kulturnom središtu Metković održane dvije javne tribine o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata. Aktualnost teme privukla je velik broj zainteresiranih građana koji su se željeli podrobnije upoznati s detaljima postupka legalizacije.
    O zakonskom okviru, potrebnoj dokumentaciji, načinima plaćanja, popustima i svemu ostalome vezanom uz legalizaciju govorili su voditeljica Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša DNŽ Zinka Čubranić, Pero Nikoletić, Toni Rastočić, Ivan Goluža, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Metkovića Milorad Dodig i gradonačelnik Stipo Gabrić.
    Govoreći o Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, koji je donesen u kolovozu 2012. i trenutno je na snazi, predavači su pojasnili kako je zakonodavac donio Zakon sa svrhom da se većem broju zgrada omogući legalizacija te kako je cijeli postupak operativniji, s manjom dokumentacijom i manjim troškovima. Tim se zakonom omogućuje legalizacija svih objekata koji su izgrađeni do 21. lipnja 2011.
    Nakon izlaganja predavača građani su postavljali pitanja iz kojih se moglo zaključiti da postoje mnogi komplicirani slučajevi, što će građanima otežati pribavljanje potrebne dokumentacije za legalizaciju, ali i povećati troškove.