vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Svim srcem za Roka

Metković, 20.3.2013. - Jučer je na igralištu Iza Vage odigrana humanitarna utakmica između splitskog Hajduka i Selekcije doline Neretve. Utakmica je odigrana u okviru akcije Svim srcem za Roka kojom se prikupljaju sredstva za liječenje dječaka Roka Vištice koji je rođen s malformacijom kralježnice i hitno mu je potrebna jako skupa operacija.
     Koliko podržavaju akciju i koliko žele pomoći malom Roku te pokazati članovima obitelji Vištica da nisu sami Metkovaci su pokazali napunivši tribine igrališta Iza Vage.
     Iako je sam rezultat bio u drugom planu, gledatelji su mogli uživati u lijepim akcijama s obje strane. Početni udarac simbolično je s malim Rokom u naručju izveo organizator utakmice Neven Majić, nakon čega je krenula igra na terenu. Veći dio utakmice Bili su gubili, a u jednom trenutku (od 60. do 63. minute) bilo je čak 3:1 za Neretvane. Prvi gol postigao je Vrnoga u 13. minuti, a Andrijašević u 42. izjednačava. Za 2:1 pogađa Marušić u 57. minuti, a Brečić u 60. zabija za 3:1. U nastavku Hajduk kreće agresivnije, a mrežu Neretvana tresu redom Patinho (63.), Kiš (68.), Cassio (70), Andrijašević (74.) i Đoni (90.) pa utakmica završava rezultatom 6:3. Treba spomenuti kako se u 20. minuti susreta od aktivnog igranja oprostio vratar Zoran Bubalo koji je čuvao mrežu većine neretvanskih klubova.
     Na kraju svakako treba zahvaliti Hajduku koji je, predvođen predsjednikom kluba Marinom Brbićem, u Metković došao sa svim trenutno raspoloživim snagama čime je iskazao svoju humanost i podržao inicijativu da se pomogne dječaku Roku.
     Prema informacijama koje smo dobili od organizatora, u akciji Svim srcem za Roka do sada je prikupljeno 45 tisuća kuna, a svi oni koji se sa svojim novčanim prilogom žele uključiti to mogu napraviti uplatom na žiro račun: 2340009 - 3110372283 PBZ (Roko Vice Vištica).