vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

'Svi me vole samo tata ne'

Metković, 20.3.2013. - Sinoć su u Gradskom kulturnom središtu Metković članovi Kulturnog amaterskog kazališta župe Sv. Nikole izveli predstavu Svi me vole samo tata ne u režiji Branka Medaka. Riječ je o obiteljskoj drami u pet činova nastaloj prema istoimenom romanu Đure Zrakića koju je taj hrvatski pisac, teolog i svećenik napisao 1971.
     Predstava govori o rastavljenim roditeljima, odnosno o dječaku Ivanu kojega otac ostavlja s njegovom bolesnom majkom. Ivanova jedina želja je da ga otac zavoli pa nakon majčine smrti godinama pokušava stupiti u kontakt s ocem koji je život nastavio s drugom ženom i novom obitelji. I kada se napokon čini da će se Ivanove želje ostvariti njegov mladi život se gasi.
     Predstava je izazvala veliki interes publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila kazališnu dvoranu. Aktualna tema dirnula je većinu prisutnih koji su po završetku dugačkim pljeskom nagradili trinaest mladih glumaca-amatera koji su tumačili povjerene im uloge.
     Kulturno amatersko kazalište župe Sv. Nikole, pod vodstvom don Franka Prnjka, s radom je započelo krajem prošle godine, a sinoćnjom izvedbom simbolično je obilježen Dan očeva koji se u Hrvatskoj i još nekim europskim zemljama slavi na blagdan Sv. Josipa.