vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Neretvanske fotografije u Zagrebu

Metković, 25.3.2013. - Danas je u Zagrebu u prostorijama Hrvatskih voda svečano obilježen Svjetski dan voda u čemu su, među ostalima, sudjelovali predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.
   Tim povodom je iz Metkovića u Zagreb stigla izložba Krajobraz i biološka raznolikost delte Neretve koja je mjesec dana bila postavljena u predvorju Gradskog kulturnog središta Metković. Radi se o 22 fotografije na kojima su neretvanski motivi, a autori su Davorka Kitonić, Ivan Ico Petrov, Ivica Puljan, Tomislav Rogošić i Marin Veraja.
   Kako nam je objasnila organizatorica izložbe Meri Rogošić, predsjednica UdrugeDivina Natura, izložba je dio širega projekta Neretvanska baština koji su sufinancirale Hvarske vode i to iz Programa malih darovnica u okviru Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom.
   U Hrvatskim vodama su nam rekli da će izložba biti postavljena dva tjedna, a zainteresirani je mogu pogledati radnim danom u sjedištu Hrvatskih voda u Ulici grada Vukovara 220.