vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

'Kreket' putuje na Državno

Metković, 25.3.2013. - Kreket, list OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića već je treći put zaredom pozvan na državnu smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo.
   To je dokaz da su mladi novinari te škole vrlo uspješni i kreativni. Ove godine Kreket je imao još oštriju konkurenciju za prolazak na državnu smotru: pozvano je deset najboljih školskih listova iz cijele Hrvatske, a prethodnih godina njih petnaest.
   Stvaranje lista težak je i složen posao koji traje cijelu školsku godinu, a Kreket ima čak sedamdeset i dvije stranice. Tema broja ove godine bila je pismenost. Članovi novinarske družine koji su cijeluprošlu školsku godinu kreirali list su: Josipa Arapović, Ljiljana Zovko, Sara Bubalo, Anamarija Karlović,Marija Jerković, Vlatka Dropuljić, Matija Marušić, Darija Begić, Iva Marević, Ivana Galić, Ema Boras,Mate Roglić, Ana Krnjić, Katarina Soldo, Marija Bebić i Dragan Pervan. Svojim zalaganjem zaslužili suovaj veliki uspjeh.
   Tim učitelja koji već godinama pomaže učenicima u uređivanju i stvaranju lista su: Katica Salacan,Marinka Jurković, Sanja Jurković, Danijela Tutavac i Josipa Mioč.
   Kreket je najprije oblikovao grafičar Blagotvor Grgurinović, a posljednje dvije godine grafičar Mislav Gluščević.
   Svima koji su sudjelovali u kreiranju i stvaranju Kreketa čestitamo na ovome izvrsnom rezultatu.
Preneseno s emetkovic.com