vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Osnovan Lions klub 'Narona' Metković

Metković, 27.3.2013. - U prostoru Arheološkoga muzeja Narona u Vidu jučer se održala Osnivačka skupština Lions kluba Narona Metković. To je 72. klub organizacije Lions Clubs International (LCI) u Hrvatstkoj i prvi u Hrvatskoj kojemu je pri osnivanju nazočio visoki gost iz inozemstva i to prvi dopredsjednik LCI Barry J. Palmer iz Australije sa suprugom Anne.
    Gosti i članovi najprije su razgledali postav AM Narona, a nakon toga su nastavili s radnim dijelom. Nakon intoniranja nacionalnih himna Hrvatske i Australije te svečane pjesme LC Hrvatska, predstavnik osnivačkog kluba Sv. Vlaho Dubrovnik Tonći Vicelić pozdravio je nazočne članove i goste među kojima su bili sadašnji i bivši guverneri LCI Slovenije i Branko Dragičević, guverner LC Hrvatska. Gospodin Palmer je, osvrnuvši se na značaj mjesta na kojem se nalaze te da je upravo došao sa susreta s gradonačelnikom Gabrićem od kojeg je dobio informaciju da su izbornik i kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije iz našega grada, zaželio uspješan rad novom klubu. Nakon izbora radnih tijela Skupštine pristupilo se biranju upravih tijela Kluba. Za predsjednika LC Narona Metković izabran je dr. Vlado Krmek , prva dopredsjednica je Zdenka Hajvaz, drugi dopredsjednik Damir Vekić, a treća dopredsjednica Ivona Dragović. Za tajnika kluba izabran je Ante Mateljak, a za rizničara Rebeka Prce.
    Dr. Krmek je zahvalio na iskazanom povjerenju, nakon čega mu je prvi dopredsjednik LCI Barry J. Palmer uručio zastavicu LCI-a.
    Novoosnovani klub već je pokrenuo prvi projekt, odnosno humanitarnu akciju, kojom se prikuplja novac za nabavu aparata EroScanScreen za ispitivanje sluha novorođenčadi, kojemu je cijena oko 30.000 kuna. Prve donacije stigle su od gospodina Palmera, nazočnih guvernera i članova pa je prikupljeno više od četvrtine novca za taj aparat koji će biti u metkovskom rodilištu.