vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Nova Nezavisna lista

Metković, 2.4.2005. - Na tiskovnoj konferenciji danas je skupina građana Metkovića obznanila formiranje Nezavisne gradske liste koja će sudjelovati na svibanjskim izborima. Nositelj liste biti će Stipe Parun, nekadašnji direktor "Razvitka". Uz Paruna nazočni su bili Hranislav Gašpar, Mihovil Štimac, Stipan Obrvan i Nikola Oršulić.
Stipe Parun je novinare ukratko izvijestio o poduzetoj inicijativi oko formiranja liste i rekao kako još nije odlučeno tko će sve na njoj biti. Smatra kako njihova Lista ima izgleda za uspjeh te da će osvojiti tri do pet mandata u Gradskom vijeću, iako žele pobjedu na izborima i obnašanje vlasti u Gradu kojega bi, kako kaže, oni vodili bolje nego što su to radile dosadašnje vlasti. Što se tiče programa, osnovni akcent bit će na razvoju poduzetništva, suzbijanju korupcije, deblokade Grada u odnosu na organe državne vlasti i zaustavljanju trenda odlaska gospodarskih subjekata u druge gradove i općine. Ako to ne spriječimo onda svi skupa nemamo ovdje što tražiti u budućnosti – zakjučio je Parun.
Hranislav Gašpar se predstavio kao budući glasnogovornik Liste i rekao kako je danas javnosti samo obznanjena namjera o izlasku na izbore, a podrobnije informacije građani će dobiti tijekom predizborne kampanje. Mihovil Štimac je na kraju dodao kako svojim iskustvom u radu u svim sferama društveno-političkog života Metkovića može pridonijeti njegovu boljitku.