vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 4.6.2013. - Svoj Dan škole danas je proslavila OŠ don Mihovila Pavlinovića. Tim je povodom u holu škole upriličen prigodan program koji su izveli učenici, a onima koji su tijekom godine na različitim školskim natjecanjima postigli zapažene rezultate i na taj način dostojno predstavljali svoju školu uručena su priznanja.
     Sve okupljene na početku je pozdravio ravnatelj Škole Petar Jakić koji se u kraćem govoru osvrnuo na najvažnije aktivnosti i postignuća u proteklom razdoblju. Rekao je kako je Školu, uključujući i dvije područne, u protekloj školskoj godini pohađalo 837 učenika raspoređenih u 40 razrednih odjela. O njihovu obrazovanju i odgoju brinulo se 82 djelatnika, od čega 69 učitelja, koji su uspjeli ostvariti ciljeve zacrtane Godišnjim planom i programom. Ravnatelj Jakić s ponosom je iznio rezultate koje su učenici vođeni svojim mentorima ostvarili na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, istaknuvši kako je OŠ don Mihovila Pavlinovića, zahvaljujući njihovim rezultatima, u protekloj školskoj godini bila jedna od najuspješnijih osnovnih škola u Hrvatskoj.
     Uslijedio je program u kojem su sudjelovali učenici Dramsko-recitatorske skupine nižih razreda, Dramske družine viših razreda, učenici četvrtog razreda koji su izveli recital na njemačkom jeziku, Veliki i Mali zbor, Dječja klapa i Učiteljski zbor.
     Svečanom obilježavanju Dana škole prethodila su sportska natjecanja i to u malom nogometu i mini rukometu za niže razrede te rukometu i nogometu za više razrede. Treću godinu za redom odigrana je i nogometna utakmica između učenika i nastavnika u kojoj su učenici pobijedili nakon izvođenja jedanaesteraca.