vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Asfat novim naseljima

Metković, 16.4.2005. - Na spomen Jeovaca, Jaslina, Bočine većina će Metkovaca pomisliti na polja pokraj Metkovića. Uslijed nagle ekspanzije grada i nedostatka građevinskih terena bliže središtu, ta nekadašnja polja sve više postaju suburbana naselja gdje se kuće grade uz poljske putove. Nažalost nerijetko je vlasnicima bitan i onaj zadnji centimetar uz cestu pa tako stvorene ulice ostaju tijesne za promet. Ovih dana se intenzivno radi na uređenju ulica Jeovci i Ljudevita Gaja koje su već u potpunosti ili djelomično asfaltirane.

Problem je što prije asfalta treba položiti nove vodovodne cijevi, kao u ulici Jasline, kako bi se novoizgrađenim naseljima osigurao normalan tlak u vodovodnoj mreži. Provezli smo se tim područjem i iznenadili koliko je kuća tamo niklo. Sad stiže i asfalt što naročito veseli djecu koja ne silaze sa svojih rola i bicikla.

Usput smo se provezli i novom županijskom cestom koja se od Dubravice veže na ulicu Sv. Franje Asiškog i izlazi na magistralnu cestu Metković-Opuzen.

Tamo, na Repu, zatekli smo ljubitelje prirode i zdrave hrane u potrazi za divljim zeljem te iskoristili vrijeme pred kišu kako bismo napravili ovaj mali audio zapis. Uključite zvučnike.