vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Gotovo četvrtina ekipa s područja Metkovića

Metković, 2.7.2013. - Jučer je istekao krajnji rok za prijavu nastupa na 16. maratonu lađa koji će se održati 10. kolovoza. Do tada su stigle 44 prijave, od kojih je gotovo četvrtina s područja Metkovića. Kako su lađarske udruge prijavu mogle poslati i poštom, moguće je da danas-sutra stigne još koja.
    S područja grada Metkovića prijavljeno je 10 ekipa. To su: Gusarice, Domagojevi gusari Vid, Veterani IV. gardijske brigade, Prud, Jerkovac, Jerkovac juniori, SU Crni put, Crni put, Crni put juniori i Metkovke. Od spomenutih najopsežnije pripreme imali su Crni put i Domagojevi gusari Vid koji se pripremaju već više od pola godine, što u teretani, a što u lađi.
    Evo malo i zanimljivih podataka. Na do sada 15 održanih maratona lađa na pobjedničko postolje (tri prva mjersta) popelo se ukupno 15 ekipa, od čega s gornjeg Poneretavlja (od Opuzena do Metkovića) Vidonjci imaju po jedno drugo i treće mjesto, a Opuzenci jedno treće mjesto. Sve ostale medalje odnijele su ekipe iz donjeg Poneretavlja, tj. područje grada Ploča i općine Slivno. Na brzinskim utrkama u Opuzenu 17 ekipa je osvajalo jedno od tri prva mjesta. Vidonjci su među njima sa 2 prva mjesta, jednim drugim i dva treća na visokom trećem mjestu. Ukupno su na Maratonu lađa do sada sudjelovale 102 ekipe. Vidonjcima će ovo biti 15. sudjelovanje po čemu su na visokom 6. mjestu. Na Prvom maratonu nisu sudjelovali jer nisu imali lađu.
    Konačan broj sudionika Maratona lađa znat će se 20. srpnja, do kada sve prijavljene ekipe moraju uplatiti kotizaciju u iznosu od 2000 kn i dostaviti popis veslača s preslikama osobnih dokumenata.

Popis prijavljenih ekipa:

STABLINA
GUSARICE Metković
OPUZEN Opuzen
OPUZEN – juniori
NEUM BiH
NEUM – JUNIORI BiH
DOMAGOJEVI GUSARI
VETERANI IV. GBR
SEUH MOSTAR BiH
JERKOVAC
TROJA GABELA BiH
TROJA GABELA juniori BiH
SVETI ROKO
ŠKRAPA Momići
ČAPLJINA- ČELJEVO BiH
SU CRNI PUT
GOSPA KARMELSKA
UL CRNI PUT
DONJANI DONJI
ŽRNOVSKI GALIOTI
ŽUPA DUSINA
JERKOVAC juniori
BJELOVAR EKSPRES
PRIMORSKO GORANSKA žene
PRIMORSKO GORANSKA muški
DUNAVSKA ČIKLA
TORCIDA PLOČE
STAŠEVICA
ZVONIMIR KALEB
HŠDO BJELOVAR
SALAŠARI SOMBORSKI
GUSARI KOMIN
PRUD
VS FER Zagreb
BAĆINA
SISAK
UOTV ROGOTIN
VIDONJE
ŠARIĆ STRUGA
CRNI PUT juniori
SV JURE Desne
METKOVKE
JUŽNJAK
VINKOVAČKI LAĐARI