vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Petrov primio Golužu i juniorske reprezentativce

Metković, 3.7.2013. - Danas je na poziv gradonačelnika Bože Petrova nakratko u Metkoviću boravila Juniorska rukometna reprezentacija predvođena dvojicom Metkovaca, izbornikom Slavkom Golužom te pomoćnim trenerom Lukom Panzom. Mladi reprezentativci u Metković su svratili na putu prema Širokom Brijegu gdje će odraditi drugi dio priprema za predstojeće Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Bosni i Hercegovina. Gradonačelnik Petrov goste je primio u prostoru Ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković.
– Nakon sinoćnje tribine o revitalizaciji rukometa ovo je još jedan impuls u tom smjeru. Drago mi je što se ovim posjetom uspostavio kontakt Grada Metkovića s Reprezentacijom, a posebno mi je drago što smo uspostavili kontakt s izbornikom Golužom koji je bio zapostavljen od bivše gradske vlasti. Mislim da su ovakvi susreti dobri i za Grad i za naš rukometni klub, ali i za cjelokupnu revitalizaciju rukometa u gradu. Reprezentaciji želim uspješne pripreme i, naravno, dobar plasman na Svjetskom juniorskom prvenstvu – rekao je tom prigodom Petrov.
   U ime Juniorske reprezentacije gradonačelniku i njegovim suradnicima na pozivu je zahvalio izbornik Goluža, koji je istaknuo da je zadnje službeno primanje u Metkoviću imao 1996., kada ga je primio gradonačelnik Margeta, iako je u međuvremenu osvojio 17 medalja.
– Ovo je vrlo emotivan trenutak za mene. Od zadnjeg primanja prošlo je puno godina, ali nije bitno. Najvažnije je da mi našim uspjesima promoviramo grad i cijelu dolinu Neretve, a gradonačelniku Petrovu hvala što je nakon toliko godina bio taj koji je to prepoznao i od sveg srca mu zahvaljujem na pozivu i ovom prijmu – rekao je Slavko Goluža, istaknuvši kako puno očekuje od nadolazećeg Svjetskog juniorskog prvenstva. Naši će prve utakmice igrati u Ljubuškom pa eto prigode ljubiteljima rukometa da skoknu do toga obližnjega hercegovačkog grada.
   Za uspomenu na današnji susret Goluža je Petrovu uručio monografiju 60 godina rukometa u Hrvatskoj skupine autora i prigodan dres Hrvatske rukometne reprezentacije. Na kraju su gosti u pratnji domaćina razgledali Ornitološku zbirku s čijim ih je postavom upoznala ravnateljica Ivana Baće.