vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Započeo Turnir 'Eugen Erjauc'

Metković, 4.7.2013. - Sinoć je na igralištu SC Orašina započeo 3. memorijalni malonogometni turnir Eugen Erjauc. Kao i prethodnih godina Turnir se održava u organizaciji MNK Killersi Metković i pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.
   Prigodom otvaranja turnira okupljene je u ime organizatora prigodno pozdravio Ante Boras, nakon čega je svim sudionicima blagoslov udijelio župni vikar župe sv. Ilije fra Lukica Vojković. U ime Grada Metkovića prisutnima je sportsku sreću zaželjela zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur, a turnir je simbolično otvorila Ruža Erjauc, majka pok. Eugena, nakon čega su odigrane i prve utakmice. Susret između ekipa 'Narona rez' i 'Ljubuškoga' završio je neriješenim rezultatom 3:3, MNK 'Crni put' pobijedio je 'Grafex' 5:2, '3M' je pobijedio 'Bronx' 2:1, a 'Djeca Jerković' izgubila su od 'Mliništa' 2:3.
     Ove godine svoje sudjelovanje prijavilo je 25 muških ekipa, od čega su dvije iz susjedne BiH. Uz njih, na turniru će prvi put nastupiti i četiri ženske ekipe (ŽRK 'Veteranke' Metković i 'Udruga mladih Vid' s područja Metkovića te ŽMNK 'Kobiljača' i nogometašice 'Vrgorca'), koje će se boriti u svojoj konkurenciji. Završetak turnira predviđen je za 18. srpnja.