vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

U Metkoviću preko dvjesto mladih rukometašica

Metković, 22.4.2005. - Već treći put u ovom mjesecu Metković je domaćin mladim rukometašicama i rukometašima iz Hrvatske. Nakon završnice Školske rukometne lige, te Državnog prvenstva srednjih škola ovaj vikend se u Metkoviću održava Završnica državnog prvenstva za djevojčice rođene 1990. i kasnije.
Natjecanju su domaćini ŽRK «Metković» i ŽRK «Jerkovac» čije rukometašice su prošlogodišnje državne prvakinje, a otvorio ga je Ivan Babić, ravnatelj OŠ «Don Mihovila Pavlinovića», pri kojoj već tri godine djeluje RK «Jerkovac». Utakmice se od 21. do 24. travnja igraju u Gradskoj dvorani i dvorani Gimnazije Metković uz sudjelovanje četrnaest od petnaest prijavljenih ekipa koje su raspoređene u tri skupine, i to u skupini A: Đurđevac, Cetina (Sinj), Ivanić (Ivanić Grad) i Makarska; skupini B: Dalmatinka (Ploče), Dugo Selo 55, Koka (Varaždin), Lokomotiva (Zagreb) i Trnina (Križ) i skupini C: Umag, Podravka (Koprivnica), Jerkovac (Metković), TVIN-Trgocentar (Virovitica) i Rudar (Labin).
U četvrtak je odigrano prvih pet utakmica, a najviše publike privukla je utakmica domaćeg Jerkovca čije su djevojčice savladale ekipu TVIN–Trgocentar rezultatom 18:10. Ostali rezultati odigranih susreta su: Ivanić – Makarska 12:13, Dugo Selo – Trnina 22:12, Koka – Lokomotiva 15:18 i Podravka – Rudar 16:9.

Favoritkinje rukometašice Jerkovca sa trenerom Nikolićem snimljene pred utakmicu.
(Ivana Ilić)