vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Naši na Barceloninu kampu u Makarskoj

Metković, 7.7.2013. - Prošloga tjedna je u Makarskoj održan nogometni kamp FC Barcelone koji je bio otvorenoga tipa pa su na njemu mogla sudjelovati sva zainteresirana djeca. Među njima je bilo i troje malih Neretvana, od toga dvoje Metkovaca.
   U Kampu mali nogometaši ne uče samo igrati nogomet, poput njihovih idola, nego uče i dijeliti vrijednosti po kojima je Barca poznata u svijetu. To su tolerancija, poštovanje, solidarnost, prijateljstvo, timski duh i integritet, sve redom vrijednosti koje inspiriraju. Osim toga, svim polaznicima je na raspolaganju i škola španjolskog jezika.
   Nama je taj kamp zanimljiv jer su na njemu sudjelovali naši momci: Tin Obradović (Neretva), Mario Tutavac (Neretvanac) te najmlađi Mile Parmać (ONK Metković), koji je ušao u najuži krug kandidata za glavnu nagradu, a to je put u Barcelonu na veliki kamp gdje sudjeluju po dvojica najboljih sa svakog od 94 kampa koji se ove godine održavaju diljem svijeta. Iako Mile ovaj put nije uspio sigurni smo da ga to neće pokolebati da pokuša i dogodine.
   Naši nisu ostali nezapaženi ni u trenerskom poslu jer je naš sugrađanin Darko Zeljić imao priliku raditi kao jedan od osam domaćih trenera po programu Barcelonine škole, a pod budnim okom četvorice trenera iz velike La Masie škole koja je izbacila jednoga Xavija, Iniestu, Messija...