vijesti www.metkovic.hr

 Šport

250 veslača na XXV. neretvanskoj regati

Metković, 14.7.2013. - Lijepo vrijeme i mirna Neretva jučer su stvorili dobre uvjete za održavanje XXV. neretvanske regate, tj. Mini-kup regate VSD-a na kojoj je među 250 veslača iz jedanaest veslačkih klubova nastupilo i njih 37 iz VK Neretvanski gusar Metković, koji je bio organizator i domaćin regate.
    Regata u Metkoviću za je domaći klub bila prigoda da nastupi što više veslača kako bi i najmlađi stekli natjecateljsko iskustvo pa rezultati nisu toliko ni važni, mada su Gusari u ukupnom poretku zauzeli vrijedno peto mjesto. Jučer je Neretvom vladao veloluški Ošjak koji je dominirao u četirima kategorijama pa je tako sa 144 boda postao i sveukupni pobjednik regate. Drugi je bio splitski Mornar koji je skupio 68 bodova, a treći sa 65 bodova bio je dubrovački Neptun. Pehare im je uručio zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.
    U trideset jednoj utrci metkovski su veslači osvojili dvije zlatne te po šest srebrnih i brončanih medalja, što im je donijelo 40 bodova i peto mjesto.
    Nakon utrka i podjela pehara veslači su se okrijepili grahom sa suhim mesom koji je za njih pripremila metkovska Udruga Ispod mosta. Spomenimo i ostale donatore i sponzore koji su pomogli da se održi regata. To su:
Grad Metković, Asfalt inženjering, Javna vatrogasna postrojba Metković, Pekarstvo Metkovka, Pekara Valent, Pekara Anela vl. Željko Martić, Velebit promet, Frigo Bonsai, Ožujsko pivo, Božo Pavlović, Veslački savez Dalmacije i Veslački savez Dubrovačko – neretvanske županije.