vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Za Iliju svakome ponešto

Metković, 17.7.2013. - Danas počinje prilično zgusnut dio programa Metkovskoga ljeta i proslave Sv. Ilije – Dana grada Metkovića. U 17 sati kraj Lučkoga mosta održat će se 10. jubilarni skokovi u Neretvu, a u 21 sat u Galeriji GKS-a nastupit će Zagrebački kvartet. Ulaz je slobodan.
    Sutra je na rasporedu nova manifestacija – Cipolijada – natjecanje u lovu na cipole, a navečer u 21 sat na Trgu kralja Tomislava i Velikoj rivi počet će Ribarska noć na kojoj će se nuditi besplatni cipoli s gradela i piće po povoljnim cijenama. Za štimung je zadužena grupa Trio Neretva.
    Uoči Sv. Ilije, 19. srpnja u Gradskom kulturnom središtu u 19 sati otvorit će se izložba slika Mladena Veže, a u 20 sati započet će Svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Metkovića, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja, tj. Nagrade Grada Metkovića. U 21 sat na Trgu kralja Tomislava nastupit će grupa Narona.
    Na sam Blagdan, osim programa u župnoj crkvi sv. Ilije, na Trgu i oko njega bit će tradicionalni sajam. Kolika je kriza znat će se nakon sajma, naviše prema broju ispečenih janjaca.
    U nedjelju, 21. srpnja s Trga kralja Tomislava u 17,30 krenut će utrka Ilijada Trek. Prije toga će svoju pokaznu vježbu izvesti članovi Gorske službe spašavanja.