vijesti www.metkovic.hr

 Mediji

Dva radija na jednoj frekvenciji

Metković, 23.4.2005. - Posljednjih dana mnogi su u Metkoviću i okolici zbunjeni kada na lokalnoj frekvenciji od 97 MHz čuju čas signal Radio Metkovića, dosadašnjeg korisnika te frekvenciju, a čas Radija Delta, koji je tu frekvenciju dobio na uporabu na osnovi koncesije dodijeljene 12. siječnja 2005. od Vijeća za elektroničke medije.
Od direktora Radija Delta Marija Kežića dobili smo informaciju da je 20. travnja počela montaža njihova odašiljača i tehnička mjerenja, te da je Radio Metković od Agencije za telekomunikacije dobio obavijest da prestane koristiti frekvenciju od 97 MHz, tj. da ugasi svoj odašiljač. Kako Radio Metković to nije učinio, a Radio Delta se zbog mjerenja uključuje u eter, građani tako čuju čas jednu, a čas drugu radijsku postaju. Kežić je dodao kako mu nije jasno zašto Radio Metković ne postupa prema nalogu za isključenje koji je dobio od Agencije. Negira da je se u dodjelu koncesije upetljala politika jer, kaže, Radio Metković nije emitirao program prema programskoj shemi, te nije zadovoljavao još neke uvjete propisane u Natječaju.

Direktor Radio Metkovića Nino Erceg rekao nam je da je, u dogovoru sa svojim odvjetnikom, odlučio ne isključiti odašiljač jer Radio Delta nije s Vijećem za elektroničke medije u roku od 60 dana nakon dodjele koncesije potpisao ugovor i time zakonski izgubio pravo na koncesiju. Zato i odluku Agencije smatra protuzakonitom. Radio Metković je na Upravnom sudu u Zagrebu pokrenuo upravni spor jer je koncesija Radiju Delta dodijeljena na osnovu nepostojeće opreme, zaposlenika i prostora, što je sve Radio Metković imao, zaključio je Erceg.