vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Krasna glazbena večer uz Neretvu

Metković, 24.7.2013. - Metkovskoj se publici sinoć na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta predstavio Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem bojnika Miroslava Vukovojca Dugana.
   Nakon što je gradonačelnik Metkovića Božo Petrov pozdravio glazbenike i zahvalio im na koncertu koji su darovali Metkoviću, petstotinjak posjetitelja je više od sat vremena uživalo u vrhunskim izvedbama djela Šostakovičevih, Van den Roostovih, Linkeovih i drugih kompozitora. Kao što se i očekivalo publika je posebno reagirala na prve taktove Gotovčeva Završnoga kola iz opere Ero s onoga svijeta, koje je bilo posljednje na programu, no dugotrajan pljesak publike, koja je ustala na noge, naveo je maestra Vukovojca Dugana da još jednom posjedne svoj orkestar i na bis izvede, a što dugo nego, U boj, u boj iz opere Nikola Šubić Zrinski.
   Nama svakako služi na čast da u tome orkestru sviraju i dva Metkovca; Mario Komazin i Josip Kapović koji su, sigurni smo, lobirali da se dogodi ta krasna glazbena večer uz Neretvu.