vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Početni pomaci za ljepšu sliku grada

Metković, 30.7.2013. - Nedavno je održana koordinacija između turističkih djelatnika, predstavnika Grada Metkovića i gradskih poduzeća na kojoj se raspravljalo o uređenju nekih dijelova grada kojima se kreću turisti, ponajprije prostora oko Male rive, budući da će ove godine od svibnja do listopada za preko 1500 gostiju ona predstavljati riječna gradska vrata.
   Već dugo obje naše rive djeluju zapušteno, a ništa bolje nije ni s okolnim prostorom. Stoga je dogovoreno da se, kako mogućnosti budu dopuštale, urede neki detalji koji turistima pružaju ružnu sliku pri prvom kontaktu s gradom. Nešto do toga je već učinjeno.
   Već prije je u arle bilo zasađeno cvijeće i djelomično očišćena trava, ali ima još dosta toga za napraviti. Na čelu Male rive pocinčanom je maskom prekriven kanalizacijski ispust, tako da se kanalizacija ne ulijeva u Neretvu pred očima gostiju. Na kamenim stubama, najbližima Gradskoj tržnici, postavljena je obostrana pocinčana ograda koja će starijima osigurati lakše penjanje i spuštanje. Oboje je financirao Grad Metković koji će uložiti i u uređenje zelene površine pred zgradom na Maloj rivi (mada, koliko znamo, to nije javna površina).
   Dogovoreno je da će se postupno uređivati i drugi prostori, kao što su parkiralište u Vidu i zelena površina oko spomenika Domagojevi strijelci, obaviti deratizacija Gradske tržnice, urediti nekadašnje kupalište ispod Male rive kao i drugi detalji koji ostavljaju dojam zapuštenosti.
   Sve spomenuto, ako se i učini, neće biti dovoljno ne uključe li se i građani i odgovornijim ponašanjem prema javnom površinama olakšaju rad službama koje skrbe o čistoći i općoj slici grada.